Viața elfilor

Dintre toate animalele, cel mai mult îi plăcea să vorbească cu iepurii. Radiaţia lor măruntă se lăsa lesne modelată și conversaţiile lor prostuţe furnizau informaţii cărora alte animale mai pretenţioase nu le acordau atenţie. La iepuri se interesase despre calul sur după ziua săgeţilor negre și, discutând cu ei, îi venise bănuiala că o formă de protecţie o părăsise – cum și de ce, nu ar fi putut să spună, însă iepurii spuneau ceva despre un reflux al anotimpurilor și despre un fel de umbră care, uneori, venea să bântuie prin păduri. 

Viața elfilor este o carte ca o brioșă mare cu înghețată și fulgi de ciocolată. Un fantasy atât de dulce n-am mai citit de multă vreme. De fapt, nici nu știu dacă am citit o astfel de poveste pentru adulți. Căci asta este, o poveste plină de sclipici, dar pentru adulți.

Maria locuiește într-un sat retras din Franța, în timp ce Clara a copilărit într-o localitate din Italia. Cele două fetițe sunt iubite de săteni și protejate cu orice preț căci o amenințare ca o umbră bântuie asupra lor. Iubirea față de copile descrisă de Barbery în paginile sale este atât de pură și de reconfortantă încât parcă îți dă un restart la suflet.

Un cal mare și alb înainta prin ceaţă, apoi el trecea și ea mergea pe sub arcadele unor copaci necunoscuţi de-a lungul unui drum pietruit. Atunci începea muzica. N-ar fi putut zice câţi cântăreţi, nici dacă erau bărbaţi, femei ori chiar copii, dar auzea deslușit vorbele lor, pe care le-a repetat cu pioșenie în întunericul acelor zori. O lacrimă i-a curs pe obraz.

renaşterea ceţurilor/ cele dezrădăcinate ultima alianţă

Cele două află că vin dintr-o lume specială, cea a elfilor, o lume guvernată de artă, frumusețe și mister, și că sunt singura salvare pentru aceste ființe, dar și pentru oameni. Un elf puternic și rebel amenință omenirea, iar cele două au misiunea de a-l înfrunta. Au alături protectori de nădejde care le ghidează pas cu pas.

Fiecare cuvânt atent ales este o delicatesă în acest fantasy captivant. Iubirea radiază din fiecare pagină chiar și în momentele de tensiune. Simți pericolul, dar nu vezi deloc întunericul maleficului în frazele lui Barbery. Până şi elful cel rău este sclipitor și atractiv.

Eu vă îndemn să citiți această carte ca să vă mai curățați sufletul.

Viața elfilor

Autor: Muriel Barbery

Editura Nemira

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.