Tratamentul nodulilor, fără operație

Facem o mică pauză de cărți și filme pentru a vă oferi alt gen de informații. Informații prețioase pentru multe femei, cred eu. Au trecut aproape 10 ani de când am trecut prin experiența unei operații la sân, la spitalul Fundeni. Nu m-a speriat atât de tare ideea de a avea fibroadenom ce putea deveni malign, cât m-a speriat atmsofera din spital și suferința de la ușile doctorilor. Am încercat să evit pe cât se poate operația, doi ani de zile am făcut tratament, însă până la urmă tot acolo am ajuns. Oricum la noi e în țară este cunoscut faptul că doctorii au obiceiul de a trimite la tăiat din prima. Greu dai peste medici dispuși să investească timp și alternative.

Timp de 10 ani lucrurile au evoluat simțitor, iar operația nu mai este singura opțiune de a opri din evoluție un fibroadenom. E important de știut că fibroadenomul nu înseamnă cancer. Se poate trăi cu el toată viața, fără modificări semnificative, dar există și riscul ca acesta să se transforme într-o tumoră malignă. Doar că nimeni nu îți poate spune cu siguranță ce se va întâmpla.  Clinica Bio Terra Med este singura din România care are un aparat ce poate oferi tratament revoluționar în cazul fibroadenomului. Nu vorbim de cancer, ci strict de firboadenom. O cale de a evita o operație deloc plăcută, deși simplă în esență.

EchoPulse este o metodă de tratament neinvaziv care inactivează tumorile benigne de tiroidă și sân pe baza efectului de coagulare termică a acestora, prin bombadarea cu un fascicul de ultrasunete, fără a distruge țesuturile învecinate. Aparatul nu distruge fibroadenomul, ci îi oprește evoluția. Intervenția durează 20 – 50 de minute, iar perioada de monitorizare post intervenție este de 2-6 ore. Pacientul își poate relua activitatea imediat. Costul unei intervenții este de 1050 de euro, mult mai ieftin decât o operație la un spital privat. E drept că e un preț mare pentru România, însă beneficiile sunt uriașe. Tratamentul EchoPulse nu este recomandat gravidelor, persoanelor cu boli cardiace grave, persoanelor cu diferite tipuri de cancer. Astfel de aparate se mai găsesc în Franța, Germania și Italia, când vorbim de Europa.

Mai multe informații găsiți pe www.hifu.ro

Doctorii recomandă verificările periodice după vârsta de 30-35 de ani, însă experiența de la 22 de ani m-a învățat că niciodată nu e prea devreme pentru a merge la control. Prevenția este cea mai importantă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.