To The Bone

To The Bone este un film lansat recent de Netflix. Este un film care prezintă dramele cu care se confruntă cei care suferă de anorexie sau alte tulburări legate de mâncare. Anorexia nu ține de faptul că niște fete vor să fie slabe ca mumiile care defilează la paradele de modă, ci de traume mult mai profunde.

Rolul principal este interpretat de Lily Collins care s-a transformat incredibil pentru acest film. Actrița nu a vrut să spună în interviuri cât a slăbit și ce greutate avea la filmări, dar se vede că a ajuns un schelet pentru acest rol. Collins spune că a fost supravegheată de specialiști pas cu pas mai ales că în adolescență a suferit și ea de o formă de anorexie. Spune că a fost ca un semn al Universului când a primit scenariul imediat după ce tocmai terminase un eseu despre anorexie pentru cartea sa. Producătorii filmului habar n-aveau habar de problemele cu care s-a confruntat fiica celebrului Phil Collins.

Filmul nu ne prezintă debutul bolii pentru Ellen, ci ajungem în mijlocul haosului când este externată dintr-un spital pentru a ajunge în scurt timp pe mâinile altui doctor. Pentru a 5-a oară Ellen acceptă să fie internată deși nu a înregistrat niciun progres în terapiile trecute. Keanu Reeves joacă rolul unui doctor ce folosește tehnici ieșite din comun pentru a-și trata pacienții și pare a fi ultima șansă pentru Ellen. În casa lui, Ellen cunoaște alți tineri care au aceeași problemă, dar cu alți demoni.

variety.com

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest film a fost ritmul calm și lipsa de dramatism exagerat. Lucrurile curg normal și te zguduie puțin spre final. Umorul negru își are şi el locul lui în film. Mi se pare că filmul atrage atenția asupra unui lucru esențial: trauma nu înseamnă numai viol, agresiune fizică, decese în familie etc. Trauma poate însemna pur și simplu o familie dezorganizată. Fiecare își trăiește suferințele și demonii așa cum poate. Nu aflăm în detaliu de ce Ellen ajunge anorexică, dar intuim. Revelația și dorința de a trăi vin treptat și nu par ieșite din comun, băgate cu forța, ca un clișeu cinematografic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.