The Dark Tower

You can’t stop what’s coming. Death always wins.

Pe măsură ce înaintez în vârstă îmi plac tot mai mult poveștile fantasy. Am respins multă vreme astfel de cărți/filme, dar iată că oamenii se mai schimbă. Poveștile din manga mi-au plăcut mereu, la fel și cele cu supereroi, dar cu Harry Potter și Lord of The Rings nu m-am înțeles prea bine.

După Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children acum descopăr The Dark Tower a lui Stephen King. Universul este ținut în ordine de un turn negru care se află în centrul său. Se spune că mintea unui copil poate doborî turnul și dacă el cade, atunci tot ce e mai rău și mai întunecat va cuprinde toate lumile din Univers, inclusiv Pământul. Omul în Negru vrea să distrugă acest turn – loogic – și răpește copii care au potențial. Pe vremuri, turnul era apărat de pistolari. Cam asta este povestea pe scurt. Personajul central este Jake, un adolescent care în fiecare noapte visează câte ceva din lumea întunecată a Omului în Negru și pe Pistolar. Bineînțeles, puterile sale sunt dorite de ambele tabere.

Filmul îi are în rolurile principale pe Idris Elba, Matthew McConaughey și Tom Taylor. Îmi place când văd copii actori care te uimesc cu talentul lor, așa cum este și Tom Taylor. Îmi mai place că filmul, deși este un fel de SF/fantasy, nu te omoară cu efecte speciale până la refuz. Ce m-a deranjat foarte tare este că l-au vopsit brunet pe Matthew McConaughey… și se vede. 

Filmul are doar un 6 pe IMDB, dar nu vă lăsați descurajați, e okish.

Dacă nu mai aveți răbdare până la următorul film, la Nemira găsiți cărțile.

The Dark Tower 2017

Regizor: Nikolaj Arcel

Roluri principale: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor

Notă IMDB: 6

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.