The Circle

Knowing is good. Knowing everything is better

Eram curioasă de ceva vreme să văd The Circle cu Emma Watson și Tom Hanks. Auzisem de carte, dar n-am mai avut răbdare să o comand, să o citesc, așa că am fost la film. Știam că e un thriller, iar trailerul promitea ceva interesant. Filmul nu mi-a plăcut prea tare, dar nici nu mi-a displăcut. Pe tot parcursul poveștii am avut o senzație de apăsare, o senzație că se va întâmpla ceva ce va accelera evenimentele, că e ceva urât după colț care va țâșni. N-a fost chiar așa. Cu toate acestea, filmul prezintă o realitate înfricoșătoare: dispariția intimității în era Social Media.

The Circle este o platformă care incorporează toate conturile sociale, toate datele personale, toate conturile pe care plătești facturi etc. Un job acolo este, bineînțeles, jobul de vis. Cam cum ar fi în ziua de azi la Facebook sau Google. Tom Hanks joacă rolul unui Mark Zuckerberg sau Steve Jobs, este geniul care a ridicat compania și care continuă să vină cu inovații. Emma Watson este fata săracă și simplă care reușește să obțină un job la The Circle cu ajutorul prietenei ei. De aici lucrurile încep să devină ciudate. Pe tot parcursul filmului vedem fața contorsionată de îndoială a lui Mae Holland (Emma Watson) în timp ce le dă de înțeles celor din jur că e super entuziasmată de locul ei de muncă. De dragul familiei și al banilor de care avea nevoie, fata intră într-un cerc vicios și se dezbracă aproape la propriu în fața a milioane de oameni. Mae acceptă ciudățeniile impuse în interiorul The Circle și începe să transmită live, pas cu pas, pe net, tot ce face. Transmisiunea se întrerupea 3 minute cât timp intra la baie și noaptea. Din greșeală, milioane de oameni văd cum fac sex părinții ei, iar apoi oameni total necunoscuți îl hăituiesc pe prietenul ei din copilărie, care moare tot într-o transmisiune live. Abia când e prea târziu Mae decide să se răzbune pe șefii companiei cu ajutorul unui tânăr misterios pe care l-a cunoscut la o petrecere.

Finalul nu e chiar satisfăcător sau poate simțeam eu nevoia de mai multă acțiune. Am scanat rapid câteva recenzii din afară și de această dată se pare că m-am pus de acord cu criticii :))) Filmul este opac, placid, incolor, inodor. Oricum, nu strică să vedeți la ce se va ajunge într-un viitor destul de apropiat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.