Cum e la Târgul de Crăciun din București

Luna decembrie e preferata mea. Îmi plac la nebunie atmosfera de sărbătoare, emoțiile din stomac când aștepți să vezi ce cadouri primești, vinul fiert pe un frig îngrozitor, luminițele și melodiile sezonului, care te tâmpesc. Ador Târgurile de Crăciun și nu sunt chiar așa de pretențioasă cu cele din țară, deși am văzut cum sunt și cele din afară.

În sfârșit avem în București un târg care să arate ca un târg. Ce era în anii trecuți la Universitate era o improvizație de tarabe tipic românești, aranjate fără noimă și nu te puteai bucura deloc fără să-ți dai coate în gură cu alți oameni. Spațiul de acum din Piața Constituției este cât se poate de generos, iar căsuțele arată așa cum trebuie. Zona din mijloc este destinată mâncărurilor – sarmale, mămăliga, pomana porcului etc. – și există mese suficiente ca să nu te chinui cu mâncarea în brațe. În rest, sunt celelalte căsuțe cu dulciuri, poale-n brâu, kurtos, cadouri handmade, globuri etc. Mai sunt și scena de concerte, bradul imens, casa lui Moș Crăciun și un patinoar care nu funcționa încă pentru că gheața era cam topită.

Prețurile cam aceleași. 5 lei orice de băut, 5 lei orice sută de grame de orice, 10-15 lei porția de orice mâncare, iar mezelurile sau brânzeturile 50 lei kg de orice. Prea multe exponate handmade deosebite nu sunt, ci cam aceleași chestii pe care le găsim și în magazinele chinezești. Din când în când, mai dai peste câte un glob deosebit.

P.S. Scuzatz pozele mișcate și neîncadrate, am dârdâit de frig din cauza unui vânt diabolic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.