Strania călătorie a domnului Daldry

„Bărbatul care va conta cel mai mult în viaţa ta tocmai a trecut prin spatele tău. Ca să-l găseşti, va trebui să faci o călătorie lungă şi să întâlneşti şase persoane care te vor conduce la el… Alice, în tine sunt două vieţi. Cea pe care o cunoşti şi o alta, care te aşteaptă de multă vreme.”

Marc Levy este alt autor francez care scrie despre dragoste, aventură și căutare, la fel ca Guillaume Musso. O face într-un stil ușor, dar foarte captivant. Romanele sale sunt perfecte pentru vacanțe, când vrem ceva lejer. Primul roman al lui Levy – Și dacă e adevărat – a fost un adevărat succes, fiind ecranizat chiar de Steven Spielberg. Filmul se numește Just Like Heaven și îi are în rolurile principale pe Reese Whiterspoon și Mark Ruffalo.

De atunci, Levy a scris romane pe bandă rulantă și a rămas mereu în top. Strania călătorie a domnului Daldry este una dintre cărțile mele preferate de la Levy. Este axat pe călătorie și căutare, mai puțin pe romantismul siropos.

Alice este o tânără creatoare de parfumuri ce trăiește în Londra anilor ’50. O vizită la bâlci îi va schimba viața pentru totdeauna. Obligată de prietenii ei să pășească în rulota unei ghicitoare, Alice află că o așteaptă un viitor tulbure și misterios. Femeia nu a crezut niciodată în astfel de preziceri, dar începe să fie bântuită de coșmaruri care par tot mai reale. Vecinul ei insuportabil, domnul Daldry, este cel care până la urmă o îndeamnă pe Alice să pornească în această călătorie, să le găsească pe cele șase persoane despre care i-a vorbit ghicitoarea. Daldry, un excentric și burlac convis, decide în mod ciudat să o însoțească pe tânără în această aventură. Cei doi ajung până la Istanbul, iar  aici Alice retrăiește amintiri și emoții reprimate, pe tărâmul miresmelor și al ritualurilor.

Pe alocuri, povestea pare previzibilă, însă elementele surpriză nu lipsesc. Alice este personajul principal, dar titlul cărții sugerează altceva.

Hai, puțină dragoste nu strică!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.