Frunze :))
Mă tot întreabă lumea ce mănânc de când am scris că am renunţat la carne, lactate şi ouă. Oarecum renunţat. Păi, e ca şi cum aş mânca de post. Chiar mai bine. Aş vrea să spun că ador fructele şi legumele, dar nu e aşa. I’m a carb girl. Nu mănânc fructe, aşa că păcălesc sistemul cu smoothie-uri. Le beau dimineaţa, cel mult la prânz, pentru că ghici ce… au destul de multe calorii din cauza zaharurilor din fructe şiiiii îngraşă. Ghinion! Legumele îmi plac doar gătite, nu mă dau în vânt după ele gratinate sau simple la cuptor. Bleah.
Nu pot nici cu bucăţile de soia care înlocuiesc carnea şi nici cu tofu.
Cafeaua o beau neagră ca sufletul, no sugar, no spice, no milk. La ciocolăţele scap cam zilnic, trebuie să revizuiesc.
Deci ce mănânc…
Ceva de uns pe pâine
Humus, mult humus. Pasta de tahini cred că vine direct din ceruri sau ceva. Din cauza humusului şi a pâinii de Obor deţin 2 frumoase kilograme în plus :))
Vinete, icre, fasole bătută, pastă de avocado cu usturoi etc. Toate preparate acasă, bineînţeles. Am mai descoperit că uleiul presat la rece le dă un gust divin.
Ah, şi măsline cu orice.
Ciorbărie
Ciorbă de legume în diverse forme (legumele de bază sau cu dovlecel, conopidă şi ce se mai găseşte la piaţă)
Supă de roşii (varianta ardelenească, de la mine de acasă, cu orez şi morcovi)
Supă cremă de linte (supă cremă de orice) cu crutoane făcute tot în casă (pâine dată în tigaie cu ulei de măsline şi condimente)
Ciorbă de fasole
Ciorbă/supă de varză
Recunosc că uneori îmi e dor de ciorba mea de văcuţă, îmi ieşea de masterchef, dar asta e.
Luăm şi noi ceva la pachet?
Paste cu… orice.
Paste cu pesto şi usturoi
Paste cu sos de roşii
Paste cu ton
Paste cu creveţi
Orez cu creveţi
Orez cu urechi de lemn şi sos de soia
Orez cu legume
Ghiveci de legume
Mâncare de varză
Mâncare de fasole
Mâncare de cartofi
Turte cu ciuperci (turte cu varză)
Plăcintă cu verdeţuri
Salată cu porumb, ceapă, ton etc.
Şi ar mai fi, dar nu-mi vin în minte. Nu pot să spun că am tot timpul din lume ca să experimentez şi repet cam ce ştiu să fac bine. Am prin bucătărie hrişcă, bulgur, tapioca şi mai multe.
Urmează: noodles, falafel şi ce o să mai am timp şi chef să fac.
Ceva bunuţ
La capitolul dulciuri fac cam la fel şi ce vreau să încerc nou, însă respect reţetele şi folosesc ouă, lactate şi ce mai e nevoie.
De exemplu, în acest weekend am prestat ciorbă de multe legume, mâncare de varză cu sos de roşii făcut de mine, carrot cake cu nuci şi stafide.
Mi-am dat seama că nu îmi cade diamantul de la deget dacă mai şi gătesc din când în când :)))