Am văzut trei seriale cu crime

V-am spus de cărți, acum a venit rândul serialelor. Am văzut recent trei seriale mișto pe Netflix, niciunul american. Au început să-mi placă mai mult cele europene, nu mai pot cu dramatismul americănesc.

La Mante

La Mante este un serial franțuzesc okish. Mi-a plăcut mult scenariul, dar putea fi mai bine executat. La Mante înseamnă Călugărița, porecla unei criminale în serie care a fost prinsă în urmă cu 25 de ani. În prezent, cineva îi imită crimele la perfecție, deși unele detalii au fost cunoscute doar de câțiva anchetatori, nefiind făcute publice. Disperați, polițiștii apelează la criminala în serie prinsă în urmă cu 25 de ani pentru a descoperi criminalul din prezent. Femeia cere ca fiul ei să facă parte din anchetă și mai cere să fie… eliberată.

Trapped

Îmi plac la nebunie nordicele în care vremea e personajul principal. N-ai cum să treci peste viscol, ploi torențiale și alte fenomene ale naturii care compun atmosfera unui serial cu crime. Într-un mic orășel islandez, în apele din port este descoperit cadavrul unui bărbat. Fără mâini, fără picioare. Momentul coincide cu sosirea unui feribot cu turiști. Șeful poliției decide să oprească feribotul în port până când se găsește criminalul. Specific serialelor nordice, acțiunea serialului e ceva mai lentă și mai autentică față de sclipirile de geniu din serialele americane. Ai senzația că participi la anchetă, vezi totul cum decurge, discuţii de la om la om, fără softuri speciale, ci investigație ca la carte.

Broadchurch

Broadchurch este un mic orășel britanic de coastă. Toată lumea cunoaște pe toată lumea în acest oraș, iar când un băiat de 11 ani este găsit mort pe plajă, comunitatea este puternic zguduită. Cazul este preluat de un inspector controversat care tocmai s-a mutat în oraș. Minciunile ies la suprafață și descoperim că orașul liniștit nu era chiar un loc perfect. Toată lumea începe să suspecteze pe toată lumea, iar ultimul episod al primului sezon este sfâșietor. N-am apuact să vă restul de sezoane. Cam după ce  e descoperit criminalul, îmi pierd interesul.

Sugestii pe adresa redacţiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.