Regii timpului: Eroare

Uneori, visele sunt felul în care mintea noastră ne atrage atenția asupra unor fapte pe care altminteri nu le percepem ca fiind importante. Este modalitatea în care creierul nostru revarsă lumină pe chestiuni care ne scapă atunci când suntem treji.

Când iubitul tău este rege în Persia antică, lucrurile nu se pot încheia așa ușor. Aveam nevoie de o continuare. Uneori am impresia că Laura a mai scris o carte doar ca să-l enerveze pe Xerxes. Asta pentru că,  în volumul 2, regele este lăsat furios într-un con de umbră.

Au trecut doi ani de când Xerxes și Mora au început o relație la distanță. La o distanță de mii de ani pentru că Mora face zilnic naveta dintr-un Los Angeles contemporan în Persia de acum 2500 de ani. Tânăra profesoară de dicție nu ratează nicio cină cu iubitul ei rege până când mașina timpului întâmpină o eroare. Din cauza unei căderi de tensiune în laboratorul lui Alex, mașina timpului o trimite pe Mora în Louisiana de dinaintea Războiului Civil.

Alt secol, alte obstacole, alte aventuri. Altă iubire? Mora ajunge într-o familie în care toți membrii sunt măcinați de un secret inexplicabil. Zi după zi, Mora se simte tot mai atrasă și electrizată de ochii tânărului Daniel, iar salvarea din partea lui Alex pare să întârzie.

Ce-mi place în noul volum scris de Laura este că și-a păstrat scrierea limpede, amuzantă, ironică și savuroasă. Nu suntem sufocați de prea multe detalii, însă construiește fiecare încăpere, peisaj și personaj cu multă pricepere. Avem tabloul complet pe tot parcursul poveștii. Secolele și informațiile sunt amestecate, dar narațiunea nu duce lipsă de logică și credibilitate chiar dacă vorbim de un fantasy. Scriitura este atât de naturală încât nu te eranjează faptul că eroina călătorește cu MAȘINA TIMPULUI!

Alt plus al acestui volum este slăbiciunea Morei. Wait. Să reformulez. Puterea Morei de a recunoaște că poate simte ceva pentru un alt bărbat în afară de Xerxes. E o vorbă “oameni suntem”. Nu suntem perfecți și nici de neclintit. Da, uneori te poți simți atras/ă de altă persoană decât de cea iubită. Nu, nu înseamnă că nu îl/o mai iubești. Misterioase sunt sufletele noastre. Mixed feelings shitty things.

Regii timpului: Eroare

Autor: Laura Nureldin

Editura Herg Benet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.