Poze cu copiii pe Facebook

Nu, nu. Nu e genul de postare care să spună ce e ok sau nu. Nu e pro sau contra. Nu e invitaţie la dezbatere. Cred că e doar o dare de seamă.

Cât am fost însărcinată, m-am tot întrebat dacă o să pun sau nu poze cu Idris pe Facebook sau Instagram şi nu pot spune că aveam răspunsul corect, dacă există unul. Sunt de acord atât cu argumentele pro cât şi contra (da, le ştiu pe cele contra foarte bine). Fix în acea perioadă am dat peste un material din revista Glamour (o ediţie dedicată maternităţii) care aborda această temă, a pozelor cu copiii pe Internet. Au fost întrebate multe mame iar răspunsurile erau scurte şi concise. Toate mi s-au părut ok, însă cel mai mult am rezonat cu o mamă care a spus că acum copilul face parte din viaţa ei şi să ascundă această bucată din viaţa ei ar fi nefiresc şi ciudat.

Cam asta simt şi eu. L-am ţinut “ascuns” în primele luni, pentru că ne doream să ne bucurăm de această intimitate, să ne acomodăm unii cu alţii, dar cam asta e viaţa mea acum. Cine nu rezonează cu noul meu rol, ştie ce are de făcut (am şi observat câteva persoane). În rest, nu sunt persoană publică, iar FB şi IG sunt strict de fun şi socializare. Da, pentru mulţi au devenit platforme politice, de marketing, de promovare etc. Obositor! Pentru mine sunt pentru fun, pentru recomandări de cărţi, filme, chestii utile, de ce mai mâncăm, de poze cu pisici, câini, copii. Şi cred că am reuşit să fac o bulă cât de cât mişto pe Facebook, după ce am eliminat la greu necunoscuţi. Ca idee, am pe FB mulţi oameni cu viziuni politice sau de viaţă diferite de ale mele, însă nu mă deranjează asta cât timp nu sunt talibani, sunt şcoliţi şi sunt coerenţi. Şi cu unii chiar ajung să fiu de acord, în unele contexte.

Nici nu îmi etalez TOATĂ viaţa pe SM, totul e cu măsură şi cam asta văd şi la alţii, cu excepţii, bineînţeles. Mai sunt cei care nu pun nimic, nimic. Atunci de ce mai au conturile, m-aş întreba, dar e treaba fiecăruia.

Revenind la copii, eu mi-am impus câteva reguli simple, aş zice:

  • fără poze din orice clipă şi moment din viaţa lui Idris
  • fără poze dezbrăcat, logic
  • fără poze în care plânge sau trece printr-un moment jenant sau delicat pentru el
  • mai mult la story de unde dispar

Cam atât. Not a perfect mom here.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.