Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Fanii poveștilor fantasy au așteptat cu nerăbdare filmul Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, o adaptare după romanele americanului Ransom Riggs. Nerăbdarea a fost cu atât mai mare având în vedere că regizorul acestui film a fost nimeni altul decât Tim Burton.

Filmul urmărește aventura adolescentului Jacob Portman care a pornit să afle adevărul despre trecutul bunicului său după ce acesta este omorât de o creatură ciudată. Jacob găsește în cele din urmă orfelinatul domnișoarei Peregrine, despre care îi tot povestea bunicul lui, iar acolo descoperă o lume plină de ciudățenii și află că are un rol extrem de important în această poveste.

Vizual, filmul este excelent. De la costume, la decor, culori și efecte speciale, totul este atent gândit și pus în practică. Tim Burton reușește să creeze acea lume bizară cum doar el știe. Miss Peregrine, interpretată de Eva Green, este un personaj care la prima vedere pare negativ, dar descoperim o Miss elegantă, dedicată și iubitoare. Copiii actori sunt simpatici, iar ciudățeniile lor depășesc imaginația unui om obișnuit. Acest film trebuie privit cu mintea complet deschisă. Povestea pare ușor “nefinisată”, poate chiar “îngrămădită” de la un anumit punct, probabil pentru că s-a încercat comprimarea în două ore a unei povești care se desfășoară în trei romane. Posibil să avem o continuare. Ne place Samuel L. Jackson, dar în acest film a fost întrecut de Miss Peregrine și chiar și de copiii cu roluri mici.

Nu am citit cărțile, dar îmi doresc tare mult să o fac. Mi se pare fascinant faptul că inițial cartea trebuia să fie o colecție de poze vechi pe care Ransom Riggs le-a strâns de-a lungul anilor, fiind un pasionat de fotografii vintage. Însă Riggs a fost sfătuit de un editor să scrie pur și simplu. Acesta s-a folosit de poze și a creat povestea copiilor ciudați de la orfelinatul domnișoarei Peregrine.

Filmul are nota 7,1 pe imdb și încasări în box office de 158 de milioane de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.