Idei de cadouri pentru viitori părinţi

close up photo of tied blue box

Ştiu că e un subiect care macină mult. Oamenii care nu au copii nu ştiu ce cadouri să le ia prietenilor care vor deveni părinţi. Tendinţa generală este să iei ceva haine de nou-născut, dar nu e o idee tocmai bună, pentru că măsurile diferă, gusturile diferă, materialele diferă, bebeluşii cresc foarte repede şi dacă primesc prea multe haine acestea rămân nepurtate prin sertare. Pluşuri, se umple casa de ele. Cu toate astea, sunt câteva idei care pot fi câştigătoare.

Kit mamă nouă

Fetele de la mamanoua.ro fac o treabă extraordinară. Eu am primit un astfel de kit de la colegele mele de birou când ziua mea a coincis cu intrarea în concediul prenatal. Mi-a plăcut mult, mult, mult acest cadou şi m-a ajutat enorm. Da, enorm! Dincolo de produsele delicate (cremă de corp 100% naturală, poezii superbe, lumânare, tricou) am primit şi un curs de puericultură cu moaşa Irina Popescu. Ea m-a pregătit în mare de ce urma să mi se întâmple şi mi-a validat anumite alegeri. Prin intermediul Irinei am ajuns şi la Livia, altă moaşă minunată, care m-a salvat la capitolul alăptare şi primele luni cu Idris acasă. Spuneam şi în alte articole, eu nu am prietene cu copii, nu am avut pe cine să sun pentru orice, oricând, aşa că ele au fost sprijinul meu în primele luni cât m-am dezmeticit. Vi le recomand din nou cu drag, le găsiţi pe nastecumsimti.org.

Tot în shop-ul mamanoua găsiţi nişte bijuterii şi căni din ceramică absolut superbe. Să ştiţi că un cadou pentru mame nu trebuie să fie neapărat ceva pentru bebeluş. Mama rămâne femeie, are şi ea nevoie de atenţie.

Ca mic disclaimer, nu sunt influencer, am puţini spre deloc followers în SM, aşa că tot ce recomand aici sau pe Instagram e gratuit, pentru că vreau şi pentru că le-am testat.

Cadouri simbolice dar de efect

Când am născut, sora mai mare a lui Idris i-a luat, pe lângă altele, un carusel muzical care m-a făcut să plâng jumătate de oră. Mi se pare un cadou delicat şi frumos, foarte potrivit pentru camera copilului sau chiar şi pentru noptiera unei mame dacă se merge pe varianta de co-sleeping.

Sau poate o ilustraţie. Eu i-am luat cadou lui Idris, când încă era la mine în burtă, haha, tot un carusel ilustrat cum e acesta, dar pe turcoaz. Îmi place mult cum lucrează Alina Cotisel şi am mai multe lucrări de la ea. Mi l-a desenat şi pe Idris de mi-a stat inima cât de frumos l-a surprins. Sau poate o ilustraţie cu mama gravidă… aveţi nevoie de o poză şi atât.

În această categorie pot fi diverse obiecte decorative pentru camera copilului sau ca amintire, dar nimic preeeeea complicat, pentru că, u know, gusturile diferă.

Voucher la SPA/masaj

Toate voucherele la masaj să vină la mine, nu spun nu :))) Mă mir că mai am spate şi gât şi coloană după 10 luni de cărat copil în braţe şi legănat. Anyway, mămicia e grea, naşterea e grea, o mamă nouă are nevoie de momente de linişte, de relaxare, de un moment să respire, să se desprindă puţin de noul rol şi de pui. Partea bună cu aceste vouchere e că au valabilitate până la jumătate de an, aşa că nu trebuie ca o mamă să nască şi apoi să fugă la SPA. Când simte nevoia şi încurajată de voi, cu siguranţă va merge la un mic răsfăţ.

Sfântul gift card

Dacă chiar nu aveţi idei şi vi se pare prea complicat, nu daţi greş cu sfântul gift card. La Next, la H&M, la orice magazin care are şi haine de copii şi e ceva mai cunoscut. Părinţii vor avea ce să cumpere.

Mom’s one line a day

Eu m-am îndrăgostit de ideea jurnalului One line a day şi am descoperit recent că există şi varianta pentru mame. Eu am jurnalul clasic. Ideea e simplă: scrii o singură frază pe zi, timp de 5 ani de zile. Pe pagina dedicată zilei ai toţi cei cinci ani şi practic vezi de la an la an şi ce ai scris în anii trecuţi. Aşa arată varianta pentru mame.

După cum observaţi, cadourile sunt mai mult pentru mame sau copii, taţii sunt cam excluşi, dar asta e. Le luaţi ceva bun de băut şi aia e :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.