The Hollows. Miss Peregrine vs. Bleach

V-am povestit despre impresionanta poveste din Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children și despre faptul că acest film trebuie privit cu mintea complet deschisă, pentru că imaginația depășește multe limite. Tărâmul magic și ciudat în care suntem purtați nu încetează să surprindă.

Personajele negative din Miss Peregrine mi-au atras atenția în mod deosebit. Se numesc Hollows și sunt niște făpturi uriașe, fără chip, cu dinți ascuțiți, cu tentacule care le ies din gură și cu brațe care au forma unor țepușe. Făpturile urâte se hrănesc, oarecum, cu ajutorul copiilor ciudați.

Acești Hollows îi întâlnim și în celebra manga Bleach, scrisă și ilustrată de Tite Kubo. Sunt tot personaje negative care se formează din sufletele oamenilor. Dacă o persoană cade pradă disperării, depresei, regretului și moare, atunci sufletul său se transformă în Hollow. La fel se întâmplă și cu sufletele care bântuie prea mult pe Pământ și nu ajung în Soul Society. Hollows din Bleach au puteri supranaturale și se hrănesc cu sufletele celor vii, dar și cu cele trecute deja în Soul Society, puterea lor fiind destul de mare. Creaturile ilustrate de Tite Kubo sunt tot uriașe, cu dinți ciudați sau fără chip, însă forma lor se schimbă și există chiar mai multe clasificări ale acestor ființe. Asemănările între creaturile din cele două povești există, dar nu am găsit nicio legătură clară între acești Hollows. O referință despre Hollows mai găsim la cei de la Marvel și cam atât.

Manga japoneze sunt extrem de creative și reprezintă o sursă bogată de inspirație. Bleach este una dintre cele mai populare și logevive manga; a apărut în 2004 și este ongoing. Este și preferata mea! Am o aplicație specială cu ajutorul căreia citesc manga scanate și traduse, dar de fiecare dată când merg la Cărturești, mai răsfoiesc printre volumele Bleach, îmi place să văd ilustrațiile ieșite din print și să le simt.

Fiți copii! Citiți trilogia Miss Peregrine, vedeți filmul, intrați în lumea Bleach! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.