Hell or High Water

Hell or High Water este unul dintre filmele nominalizate la Oscar, probabil datorită în mare parte și lui jeff Bridges. Cam trei sferturi din film poate că nu pare așa de suprinzător, însă finalul poveștii este unul pe care nu l-am anticipat. Este un western adus în zilele noastre, cu mult tâlc în spate, personaje ce se transformă constant și o lecție despre economie și oameni simpli spusă pe înțelesul tuturor.

Doi frați, cel bun și oaia neagră, decid să jefuiască sediile băncii care a pus stăpânire pe pământul lor. Un tată divorțat ce încearcă să-i ofere un viitor mai bun fiului său și un fost pușcăriaș cu un temperament vulcanic și dispus să omoare oricând. Cei doi au nevoie de bani, dar au pornit și într-o misiune de răzbunare. Fratele calculat a pus tolul la punct, însă, după cum era de așteptat, fratele vulcanic apasă pe trăgaci și se ajunge la crimă. Pe urmele lor este bătrânul Texas Ranger interpretat de Jeff Bridges. Acesta se află aproape de pensionare, însă își face treaba până în ultima clipă. Cu puține piste și dovezi, dar cu mult talent, multă răbdare și intuiție din plin, detectivul ajunge să le sufle în ceafă celor doi.

Filmul este american prin toți porii, împușcăturile din Vestul Sălbatic nu lipsesc, cum nu lipsește nici loialitatea înduioșătoare dintre detectiv și partenerul său. Glumițele dintre cei doi detectivi sunt deliciul filmului. Jeff Bridges este magistral, bunicei sunt și Chris Pine și Ben Foster în rolul fraților. Mi-a plăcut mult acest film, deși nu sunt fan Wild West și pac pac. Cu toate acestea, nu-i dau prea multe șanse la premiul Oscar, multe dintre celelalte filme nominalizate fiind mult mai de impact.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.