Surprizele de la Târgul Gaudeamus

În sfârșit a venit acel moment al anului. Mâine se deschide Târgul Internațional Gaudeamus în Pavilionul Central de la Romexpo. Timp de cinci zile – 16 noiembrie-20 noiembrie – vă puteți delecta în lumea cărților, iar ofertele editurilor sunt bogate. China va fi invitatul de onoare al acestei ediții și va avea un stand dedicat literaturii chineze contemporane. Puteți să vizitați târgul între orele 10.00 și 20.00.

Editurile vin și anul acesta cu o ofertă impresionantă de aparații noi și lansări. O să amintesc doar câteva, dar găsiți detalii și programe complete pe site-urile lor. Avem primul debut SF românesc după o pauză mult prea mare la această categorie, avem Micul Prinț citit de Oana Pellea, avem un nou roman Julian Barnes, avem scrisorile lui Nicu Alifantis, avem cartea-eveniment despre tragedia de la Charlie Hebdo, avem de unde alege.

Câteva idei:

Humanitas: Emil Brumaru, Amintiri din raiMichel Houellebecq, NeîmpăcatEveniment M. Blecher
Inimi cicatrizate (carte si film). 
Marius Chivu, Trei săptămâni în AnziRiri Sylvia Manor, Bucuria de a nu fi perfectăAntoine de Saint-Exupery, Micul prinț, audiobook în lectura Oanei Pellea.

Polirom: Vasile Ernu, BandițiiHaruki Murakami, Meseria de romancier. Charles Bukowski, Dragoste la 17,50 $

Nemira: Nicu Alifantis, Scrisori nedesfăcuteJulian Barnes, Zgomotul timpului. Ovidiu Eftimie, Arhanghelul Raul.

ALL: Nigel Shakespeare, Stabilit în România. Maryse Wolinski, Dragă, mă duc la Charlie.

Herg Benet: Cristina Nemerovschi, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată. Corina Ozon, Tentații. Ioana Duda, Jurnalul primei mele morți.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.