Trei filme pentru jurnaliști

Sunt zeci de filme despre lumea fascinantă a jurnalismului, care au rămas în istorie. Găsiți o listă stufoasă aiciPreferatul meu este celebrul “All The President’s Men”, despre scandalul Watergate, cu  Dustin Hoffman și Robert Redford. Viața tumultoasă a jurnaliștilor, amenințările și presiunile, îndoielile și nopțile nedormite, cafelele, riscurile, toate sunt părți mai puțin cunoscute de oamenii obișnuiți atunci când iese la lumină un subiect major.

Eu vă recomand câteva filme din ultimii ani, care mi-au plăcut mult.

1. Whiskey Tango Foxtrot

Whiskey Tango Foxtrot vine din alfabetul armatei, care este folosit și pentru indicativele radioamatorilor. Dacă scurtăm, vedem că iese: WTF :)) Trailerul ne anunță o comedie, iar Tina Fey este spumoasă ca de obicei. Doar că vom avea surpriza să descoperim o dramă. Drama războiului, drama reporterului de război care preferă să renunțe la familie și prietenie pentru a obține exclusivitatea. Veți descoperi și cât de important e alcoolul în viața unui jurnalist :))

2. Truth

Cate Blanchett, frumoasă, afectată ca de obicei, și foarte bună în acest rol. Și Robert Redford, din nou în rolul unui jurnalist celebru. Filmul se bazează pe fapte reale și spune povestea unei investigații din 2004 a echipei 60 Minutes de la CBS despre stagiul militar al lui George Bush. Filmul are un balans interesant, iar la final te lasă ușor nedumerit. Nu aflăm adevărul adevărat 🙂

3. Spotlight

Investigația care a zguduit Biserica Catolică a venit de la o echipă de jurnaliști de la Boston Globe. Jurnaliștii au descoperit “obișnuința” preoților de a abuza copii și mușamalizările de la nivel înalt. E interesant de urmărit cât de mult poate dura o investigație și cât de greu sau ușor se pun lucrurile cap la cap.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.