Filme de văzut cu ochii… închiși

Haideți să vorbim și despre filmele horror. Cum explic și în descrierea mea, nu sunt o snoabă sau ceva asemănător, consum tot felul cărți și tot felul de filme. Mă relaxează, mă îmbogățesc sau mă distrează. Când vine vorba de filme horror sunt o ciudată. Adică îmi plac, dar nu îmi plac :))) Așa, cam cum fac femeile de obicei. Când eram mică mă uitam și singură, hipnotizată chiar, la filme horror. Mă rog, am crescut cu The Shining, IT, Exorcistul, Blair Witch, tot ce ține de Freddy Kruger, Aliens (combinație SF – horror), Jason X și tot așa. Nu prea se mai fac ca pe vremuri, dar unele sunt bunicele. La filme horror mă uit, de obicei, cam o singură dată pe an, la maratonul de la Movieplex. Mă amuz copios, pentru că sala e plină de nebuni care țipă, râd și dau indicații personajelor, ceva de genul: nu deschide ușa, fă, că e acolo! I love going to the movies. Sunt foarte sperioasă, așa că aceste filme sunt un sport extrem pentru mine. Nu am probleme cu înfățișarea urâtă a personajelor sau crimele în sine, ci muzica și alte sunete mă omoară. De exemplu la The Others (foarte bun) am zis că voi face infarct de la scârțâituri, trântit de uși, pași, perdele trase, tropăit pe scări. Filmul nu e chiar horror, dar și-a făcut treaba.

Selecția din acest an de la maraton a fost acceptabilă și vă recomand și vouă trei dintre cele patru filme văzute. Nu vă fac descrieri prea lungi, vă spun pe scurt. Vă pun și trailarele, cu greu :))

Ouija: Origin of Evil

Ouija este tabla aceea de spiritism cu ajutorul căreia se poate vorbi cu morții. O mamă disperată, fără loc de muncă, pretinde că poate folosi tabla și oferă ședințe de spiritism contracost. Se mai întâmplă lucruri și ajungem în acel punct cunoscut al filmelor horror: copilul drăguț și posedat. Spre deosebire de alte filme, chiar te păcălește când vine vorba de sperieturi. De multe ori se trece brusc de la o scenă calmă, la una horror. Acest film m-a ajutat la un escape room din București în care trebuia să folosim o tablă Ouija :))) Mereu avem de învățat în viață.

The Conjuring 2

Când vezi pe ecran că e bazat pe un caz real, îți cam stă inima în loc. Soții Warren (super credincioși, rezolvau cazuri paranormale) sunt chemați de această dată la un caz în Londra. Problema? Copil posedat, bineînțeles. E lucrat ceva mai bine decât alte filme horror din zilele noastre.

Lights Out

Este cel mai light dintre cele trei când vine vorba de scene horror. O ființă a întunericului bântuie o întreagă familie și își face apariția, ați ghicit, doar pe întuneric. Dispare instant, ați ghicit, când se aprinde lumina. Ființa este ținută în frâu de o femeie considerată nebună de familia ei. Creatura începe să omoare din gelozie :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.