Fantastic Beasts and Where to Find Them

Newt Scamander: We’re going to recapture my creatures before they get hurt. They’re currently in alien terrain surrounded by millions of the most vicious creatures on the planet; humans.

Fantastic Beasts and Where to Find Them e fantastic. Un film cu magie și niște paltoane superbe, într-un New York al anilor ’20. A trebuit să trec de 30 de ani ca să mă reîmprietenesc cu genul fantasy; n-am consumat în tinerețe nici Harry Potter, nici Lord of The Rings. De la o vreme, sufletul de copil și nevoia de magie au pus stăpânire pe mintea mea prea îmbâcsită de viața reală. Adulting is hard!

Faimoasa creatoare a seriei Harry Potter a revenit cu Fantastic Beasts, care ne spune povestea lui Newt Scamander, un vrăjitor absolvent de Hogwarts, venit în New York cu o misiune specială. Mr. Scamander a străbătut lumea în lung și în lat și a prins în valiza sa creaturi ciudate. Câteva năzbâtii de bestii îi scapă din valiză și fac ravagii prin orașul american. Doar că New York-ul mai este amenințat de o forță malefică, iar lumea vrăjitorilor este în pericol. Scamander este scriitorul ale cărui cărți le va citi Harry Potter peste 70 de ani.

Eddie Redmayne este minunat pentru rolul lui Newt Scamander. Copilăros și stânjenit, Redmayne îl joacă perfect pe scriitorul-vrăjitor care îi cucerește pe americani cu bagheta sa și își face câțiva prieteni care îl vor însoți în toată aventura. Redmayne e ciudățel de fel și poate nu e plăcut de  multă lume, însă eu m-am îndrăgostit de talentul său încă de la The Theory of Everything, iar Danish Girl nu mi-a schimbat părerea cu nimic. Colin <inimioară> Farrell este vrăjitorul Graves ce pare să-și urmărească propriul interes. Farrell poate că nu este un actor excepțional, dar mie îmi place că experimentează și că îl vedem în filme de acțiune, fantasy sau romantice.

Când și-a făcut apariția Johnny Depp, sala de cinema a fost în extaz. La început, filmul nu m-a prins în poveste și părea că durează prea mult până la adevărata intrigă, dar având în vedere că vor urma încă patru filme și că ne vom bucura de Johnny Depp în toată splendoarea sa, putem spune că a fost un fel de preludiu :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.