Doctor Strange

Dr. Stephen Strange: [after Mordo hands him a card] What’s this? My mantra?

Baron Mordo: It’s the wi-fi password. We’re not savages.

Cu ceva întârziere am ajuns să văd și Doctor Strage. Practic m-aș duce zilnic la cinema dacă n-aș mai avea și două locuri de muncă :)) Am văzut păreri împărțite în legătură cu povestea neurochirurgului Stephen Strange. Unora le-a plăcut, altora nu, cert e că a fost un film extrem de așteptat.

Îmi place la nebunie să descopăr eroii necunoscuți de la Marvel. Habar n-aveam de Doctor Strange sau de Deadpool. În unele cazuri, actorul ales să dea viață personajului este crucial. Benedict Cumberbatch este altă febleță de-a mea și Sherlock Holmes-ul preferat, așa că nu am nimic de comentat la acest capitol. Încerc să nu critic prea mult poveștile în sine pentru că ele au fost create pentru benzi desenate și și-au făcut apariția prin anii ’50. Ceea ce vedem acum sunt niște adaptări ușor modificate.

Doctor Strange are efecte speciale amețitoare. Adică e și de bine, și de rău; nu prea îmi mai place 3D-ul la cinema, e întunecat și obositor, prefer un film simplu 2D.

Povestea e astfel: un vanitos și strălucit neurochirurg are un teribil accident de mașină și își pierde abilitatea de a mai opera, pentru că mâinile îi tremură fără încetare. Încearcă numeroase metode de a se vindeca și își cheltuie averea pe tot ce se poate. Ultima încercare o face pe Kamar Taj, unde învață magia de la The Ancient One. Află că își poate recăpăta abilitatea de a opera sau poate intra într-o bătălie mult mai importantă. Magie, misticism, chakre, puterea minșii și Beyonce :))

Mi-au plăcut la nebunie hainele celor din Kamar Taj și simpaticele glumițe ale doctorului. Nu cred că este o pierdere de timp. Puncte bonus pentru apariția, pentru câteva secunde, a lui Stan Lee, unul dintre creatorii Marvel. Și sper că n-ați ratat întâlnirea la o bere dintre Strange și Thor, asta dacă ați fost la film. Dacă nu, vă recomand să stați și la generic. De la un film Marvel nu se pleacă niciodată înainte de generic!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.