Death Note

Netflix a pus la bătaie aproape 50 de milioane de dolari pentru filmul Death Note, o adaptare a unei celebre serii manga. Death Note a înnebunit întreaga lume în urmă cu vreo 10 ani. Manga a fost adaptată într-un anime, iar niște ani mai târziu, japonezii au făcut și câteva filme. De obicei, filmele făcute după manga sau anime-uri sunt slăbuțe, așa că n-am văzut nicio variantă de live action până acum.

Iubirea mea pentru manga și anime-uri nu va înceta în veci, iar într-un articol viitor o să dau câteva sugestii de site-uri și aplicații pentru manga. E o cu totul altă lume față de benzile desenate ale americanilor.

Revenind, Netflix a decis să investească masiv într-un remake cu Nat Wolff (băiatul din Paper Towns), Margaret Qualley (nebuna din reclama Kenzo World) și Willem Dafoe. Filmul va avea premiera în 25 august și va păstra povestea originală. Light Yagami este un elev de liceu care dă peste un caiet cu puteri supranaturale. Dacă scrie numele unei persoane în caiet, atunci aceasta va muri. Tânărul se transformă într-un justițiar criminal cu ajutorul caietului și al unui Shinigami (un fel de înger al morții în cultura japoneză). Light vrea să curețe lumea de rău, însă o face tocmai prin crimă. Aroganța lui Light este atât de mare încât ajunge în echipa ciudatului detectiv “L”, adică cel care îl căuta chiar pe el.

Vă recomand să vedeți anime-ul înainte de film, cred că este disponibil pe Netflix. La Cărturești găsiți manga și alte obiecte cu tema Death Note, inclusiv agende, dar fără puteri criminale :)) Abia aștept să văd cum Willem Dafoe îl interpretează pe îngerul morții, Ryuk.

O surpriză din partea americanilor vine și în privința personajului “L”. În manga, “L” este un bărbat fantomatic, palid, cu cearcăne și freză ciudată. În remake-ul Netflix, “L” va fi interpretat de un actor de culoare. Well, let’s wait and see.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.