Croazieră pe Dunărea ungurească

Cred că cel mai mult din vacanța la Budapesta mi-a plăcut plimbarea pe Dunăre. E frumos în vârf de deal și de biserici, dar îmi place și pe apă :))

Plimbarea pe Dunăre a fost inclusă în biletele Hop on, Hop off pe care am dat 20 de euro/persoană. Nu știu exact prețurile dacă vreți doar bilete pentru vaporaș, dar acestea diferă în funcție de firmă și de dorințe. Puteți lua unele care să aibă inclusă o băutură, chiar și un pahar de șampanie. Mai sunt cele ușor fițoase, cu restaurant, unde puteți mânca. Unele bărci sunt acoperite, dar au geamuri imense ca să nu ratați priveliștea. Altele sunt descoperite la nivelul superior. Vă plimbați pe la docuri și vedeți ce oferte au.

Dacă mergeți în perioada asta în Budapesta, vă recomand să luați vaporașele de la ora 16.00. Veți prinde jumătate de oră pe zi, jumătate de oră pe seară și un apus superb, pe ceas. Merită din plin și plimbarea pe întuneric, pentru că partea aceea de oraș este luminată ca în povești: felinare aprinse pe margini și palate strălucitoare. În principiu, plimbarea ține până pe la Insula Margareta și înapoi pe sub toate podurile. Insula Margareta este faimoasă în Budapesta, dar din păcate noi nu am mai ajuns acolo pentru că era un frig crâncen și nu avea rost să bântuim ca două fantome înghețate. Din ce ne-au spus cei de acolo, insula merită vizitată în perioada verii, când e înflorită.

9 poduri spectaculoase leagă orașul vechi de cel nou. Cele mai faimoase poduri sunt Széchenyi lánchíd, Margit hid și Erzsébet híd (Podul cu lanțuri, Podul Margareta, Podul Elisabeta). Podul cu Lanțuri este de departe cel mai frumos pod din Budapesta, iar ungurii spun că ar fi cel mai frumos din Europa. Podurile au fost distruse în războaie și reconstruite după originale, cu o excepție: Podul Elisabeta. Acest pod a fost reconstruit cu un design modern și este singurul pod suspendat dintre cele 9. Vă recomand să îl treceți și dacă o să vă opriți o clipă în loc, o să simțiți cum se… mișcă :))

Să vă îmbrăcați bine și să vă bucurați de peisaj!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.