Competiţia naţională de carantinare

Ok. La începutul pandemiei şi recomandărilor de izolare la domiciliu, cu toţii ne-am panicat, stresat, nu ştiam ce va fi. A fost nevoie să ne adaptăm la rutine noi, la un nou mod de a munci, la un nou mod de a gândi şi de a interacţiona. În mod firesc, au început să curgă şi sfaturile despre relax, take it easy, citeşte o carte, urmăreşte teatru online, fă yoga prin casă ca să nu anchilozezi, netflix&chill, fă un chec etc. Lucruri simple, sfaturi pe care le-am dat şi eu şi pe care încerc (încerc!!!) să le pun în practică.

Doar că cineva a luat toate aceste recomandări de bun-simţ, le-a mototolit şi le-a aruncat pe Instagram. Aşa s-a dat startul competiţiei naţionale de orice, faza pă carantină. Care e mai cool în izolare, care citeşte tone de cărţi de te fac smart în cap, care e mai pe cultură, care se teleportează direct în India să mediteze, care face banana bread-ul mai pufos, care are outfit-uri de casă mai fancy, care e mai cool naturală fără make-up şi fără filtru, care o are mai mare… terasa, care mai de care. Asta e etapa pe Instagram.

Mai avem apoi etapa pe Facebook unde tooooată lumea face interviuri cu toaaată lumea. Tooooată lumea se pricepe la ceva şi tooooată lumea dă consultanţă în ceva. Nu mă înţelegeţi greşit, nu mă refer neapărat la cei care au fost nevoiţi să se reprofileze, să caute soluţii să îşi menţină veniturile şi chiar au ceva de spus. Dar explozia de skype-uri, zoom-uri, teams-uri a ajuns la cote alarmante. Am obosit de la mine de pe canapea navigând prin toată agitaţia asta. Nu mă interesează. Nu am răbdare. Nu am chef.

Cred că de fapt este competiţia naţională de ipocrizie. Cei care nu au citit înainte de pandemie nu o fac nici acum. Cei care nu făceau mişcare înainte de izolare nu fac nici acum. Cei care nu serveau teatru nu îl servesc nici acum. Dar dă bine în poză.

Ah, era să uit. Pillow challenge. Ceva sublim. Uneori parcă înţeleg de ce ar vrea să dea cineva cu covidul în noi.

P.S. Da, se pare că am rămas nesuferită şi în izolare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.