Cea mai frumoasă cafenea din lume

New York Cafe din Budapesta este considerată cea mai frumoasă cafenea din lume. Poate că au apărut și altele care o întrec, însă cu siguranță este cea mai vizitată din capitala Ungariei și este cunoscută în lumea întreagă. Turiștii se întrec să-i treacă pragul, iar în perioada sărbătorilor nu ajungi la o masă fără să stai la coadă, în frig. Noi am așteptat cam jumătate de oră să intrăm, într-un frrrrrig crunt, dar a meritat. În restul anului se pot face și rezervări online, însă dorința turiștilor fiind mare de sărbători, managerii nu le răpesc ocazia de a vizita cafeneaua.

New York Cafe a fost construită în 1849 de către compania de asigurări New York Life Insurance Company. Locul luxos și extrem de elegant a devenit rapid o atracție pentru scriitori, nobili, jurnaliști și politicieni. Cafeneaua cunoaște multe povești, iar trecerea timpului nu i-a știrbit din frumusețe. Acum face parte din complexul de lux Boscolo Hotel.

Eleganța cafenelei îți cere o ținută pe măsură, însă porțile ei sunt deschise pentru toți turiștii obosiți, ciufuliți și cu rucsac în spate. Ești primit cu zâmbetul pe buze și tratat ca orice nobil care a trecut pe acolo. Înainte să mergem, am consultat online meniul pentru a nu avea surprize. Prețurile sunt decente. Cam 7 euro cafeaua și 20 de euro porția de orice de mâncare. Găsiți aici program, adresă și meniu. Din acest loc superb nu lipsește nici atmosfera pe măsură. Vioara va cânta duios în fundal, iar din când în când câte un pianist va anima seara. I-am furat o poză și un zâmbet pianistului care ne-a încântat pe noi.

Gusturile nu se discută și cunosc oameni care ar spune: eh, ce e așa special?! :)) Dar pe mine m-a impresionant și chiar mă bucur că am avut ocazia să-mi beau cafeaua în cea mai frumoasă cafenea din lume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.