Cum citesc cărți gratis

Nu sunt fan Kindle, însă apelez la tehnologie uneori când anumite cărți nu se găsesc în librării sau online de comandat. Sau pur și simplu când caut ceva simplu și citibil rapid.

Aici intră în scenă Kindle și Amazon. Nu aveți nevoie de un Kindle, ci doar de aplicația cu același nume pe telefon sau pe tabletă. Se poate downloada gratis din play store. Apoi în Kindle Store de pe site-ul Amazon vă puteți găsi cărți fără număr la ofertă, multe dintre ele gratis. Eu aleg genul care mă interesează și selectez să-mi afișeze de la cel mai mic preț în sus. De obicei cel mai mic preț înseamnă 0 dolari. Cu un singur click, cartea ajunge în aplicația de pe telefon.

Nu vorbim despre cele mai populare cărți, New York Times best sellers, cele mai râvnite etc. ci de e-book-uri care, cel mai probabil, nu vor vedea lumina tiparului. Mulți scriitori debutanți aleg varianta de e-book să-și lanseze cărțile dacă nu reușesc să convingă vreo mare editură să-i publice. Asta nu înseamnă că sunt cărți proaste neapărat, multe dintre ele având povești și personaje decente.

Cititul e pentru mine o formă de relaxare, de informare, de detensionare. Nu trebuie să facem paradă cu scriitori grei și cărți pe care TREBUIE să le citim. Nu trebuie nimic, citim fix ce ne face plăcere și fiecare alternează cum dorește. La fel fac și cu serialele și cu filmele. Și uneori cu câte o piesă românească tâmpită care se strecoară în playlistul din telefon.

One Reply to “Cum citesc cărți gratis”

  1. Interesant !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.