Am citit trei cărți cu crime

În ultima perioadă, am făcut o pasiune pentru romanele și serialele cu crime. Mă rog, pasiunea a existat mereu, dar le-am cam dat o pauză. Dacă sunteți în pană de idei, iată recomandările mele.

Ragdoll – Ultima ta zi 

Romanul este scris de britanicul Daniel Cole și deși îi ador pe nordici când vine vorba de crime, britanicul mi-a plăcut cel mai mult dintre toate.

Controversatul detectiv William Fakes se întoarce la muncă după ce fusese suspendat pentru agresarea unui suspect. Cazul care îl întâmpină este cât se poate de complex și află în curând că îl vizează direct. Cadavrul descoperit este compus din părți dezmembrate aparținând trupurilor a șase victime cusute împreună ca o păpușă de cârpe (de aici ragdoll). Fakes, zis Lupul, încearcă să afle cine sunt victimele și criminalul cu ajutorul frumoasei Emily Baxter. Lucrurile se complică atunci când fosta soție a detectivului, o jurnalistă, primește o listă cu șase nume și datele la care ucigașul plănuiește să le atace. Ultimul pe listă este Fawkes.

Mi-a plăcut acest roman pentru că are tot ce trebuie. Suspans, scene incredibil de bine descrise, tensiune sexuală și schimbări de situaţie interesante.

Casa păpușilor 

Romanul scris de britanicul M.J. Arlidge face parte din seria de volume Helen Grace. Inspectoarea faimoasă pentru prinderea criminalilor în serie are un nou caz care îi dă bătăi de cap. Tânăra Ruby este răpită și se trezește captivă într-o pivniță mizeră. Fata descoperă că a ajuns pe mâinile unui psihopat și că nu a fost singura care a trăit în pivnița aceea. Oare ce s-a întâmplat cu celelalte? În același timp, anchetatorii descoperă cadavrul unei tinere pe o plajă pustie.

În acest roman este interesantă intercalarea poveștilor. Pe de o parte ai ancheta, pe de alta ai frânturi din viața criminalului, fără a afla cine este, și teroarea prin care trece Ruby.

Moartea demonului

Moartea demonului este un roman scris de scriitoarea norvegiană Anne Holt. Cum ziceam, îmi plac nordicii la crime, dar de data aceasta britanicii mi-au plăcut mai mult. Într-un orfelinat din Oslo, un băiat de 12 ani, pe nume Olav, provoacă haos. Este rebel, furios și înspăimântător. Curând, directoarea orefilantului este găsită înjunghiată, iar Olav este de negăsit. Inspectoarea Hanne Wilhelmsen preia cazul și descoperă destul de repede că lucrurile sunt mai complicate decât par. Este Olav un criminal sau doar o victimă?

Poate că nu mi-a plăcut faptul că personajul principal e un copil sau nu știu, dar este o lectură ok pentru iubitorii de crime fiction.

Dacă aveți sugestii pentru mine, le aștept cu drag. Îmi place mereu o crimă cinstită.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.