Cel mai cool avocat

Sebastian Rudd crede că toată lumea are dreptul la un proces corect. De aceea acceptă numai cazuri pe care ceilalţi le refuză. Cazuri disperate ce par a nu avea câştig în faţa justiţiei. În serialele noastre preferate cu avocaţi toţi visează să-şi vadă numele pe pereţii şi uşile clădirii luxoase de birouri. Spre deosebire de ei, Sebastian Rudd este un rebel. Are biroul într-o dubiţă cu bar, frigider şi fotolii din piele. Nu are asociaţi, ci doar un şofer care joacă şi rol de bodyguard. Avocatul rebel face tot felul de artificii şi scamatorii, uneori la limita legii, pentru a-şi ajuta clienţii. Apără un tânăr dependent de droguri care face parte dintr-un cult satanic, un mafiot condamnat la moarte, un bărbat acuzat că a tras într-o echipă SWAT şi lista poate continua. V-am atras atenţia?

“Avocatul rebel” este cel mai nou thriller juridic al autorului John Grisham, care apare peste câteva zile în librării. Grisham este un maestru al thrillerului juridic, având peste 40 de volume publicate. Multe dintre cărţile sale au ajuns rapid pe locul 1 în topul New York Times Best Seller şi au stat acolo mult timp. “Avocatul rebel” a fost în top timp de două săptămâni.

http://www.scmp.com

Grisham a fost avocat timp de 10 ani, aşa că îi este foarte uşor să se joace în scris cu sistemul juridic american. În cărţile sale unele cazuri sunt inspirate din fapte reale şi aflăm statistici îngrijorătoare despre militarizarea poliţiei americane şi despre procentul foarte mare de condamnări la închisoare. Grisham spune că îi place să scrie cărţi bazate pe intrigi complexe.

Avocatul rebel

Autor: John Grisham

Editura: RAO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.