Alien: Covenant

Știți cum e Alien Covenant? E ca și cum ești copil în ziua de Crăciun și ți se spune că Moș Crăciun nu există. Sunt atât de multe lucruri în neregulă cu acest film încât nu știu cu ce să încep. Sunt indulgentă de fel cu filmele, le înțeleg rolul comercial și de “entertainment”, dar noul Alien a fost foarte slab.

Povestea o știm: oameni mâncați de faimoasa creatură ce ne-a bântuit copilăria. Mă rog, povestea e cam așa. Oamenii au descoperit o planetă ce poate fi colonizată, s-au pregătit îndelung și au plecat cu o navă spațială plină de coloniști adormiți și de embrioni. La 7 ani distanță de planetă au probleme tehnice, iar echipajul navei este trezit. Ca prin minune, aproape de ei este altă planetă ce pare a fi potrivită pentru oameni. Ce fac? Păi se duc. Androidul din acest film este interpretat de Michael Fassbender care nu-mi place prea mult ca actor, nu știu de ce.

Pe oricine întrebi, Alien 2 a fost cel mai mișto din toată seria. Primul a fost regizat de Ridley Scott, același care semnează și Covenant. Al doilea a fost sub bagheta lui James Cameron, iar următoarele două au fost regizate de David Fincher și Jean-Pierre Jeunet.

Bun, ce nu e ok cu noul Alien. Actori, intrigă, replici. Vizual e ok, dar în rest… te bușește râsul efectiv, ceea ce nu e ok la un SF Horror.

1 Hai să luăm o actriță mai necunoscută, să o tundem scurt, că poate îi păcălim pe oameni că seamănă cu Sigourney Weaver. We know it’s fake. Plus că e tunsă scurt prost. Cine se mai tunde castron???

2. Avem un Michael Fassbender bun și un Michael Fassbender rău. Cel rău e îmbrăcat tot filmul într-o pijama și încearcă să-i sărute forțat pe ceilalți.

3. Avem o scenă gay între Michael Fassbender și… Michael Fassbender care nu își are absolut niciun rost în derularea poveștii.

4. Abordarea filozofică a creatorului și creației, a robotului care se revoltă, a celui care dezvoltă God Complex este cât se poate de prost scrisă și executată. Râzi din nou. Tare.

5. Replica “I’ll do the fingering” Serios?!!

6. Replica “I am your father.” Oh, come on!

7. Alien-ul merge uneori în două picioare. Meh.

Partea mișto e că acum creaturile pot ieși pe orice parte a corpului, nu doar din stomac. Poate că memorabile din acest film vor fi scena când unu’ micu’ iese prin spatele cuiva, avem clasica scenă când iese prin stomac, iese și prin gură, din fund, ce-i drept, nu a ieșit. Altă scenă memorabilă poate fi cea de la duș. Cam atât.

Design-ul extraterestrului a fost creat de H.R. Giger a cărui nume apare primul pe generic și acum. Și cred că nimeni nu l-a întrecut până acum la aspectul extratereștrilor în filmele SF. Îmi pare rău că noul Alien a fost atât de prost.

Întipărită pe veci în mintea mea va fi scena cu fetița în apă din Alien 2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.