5 cărți pentru îndrăgostiți

Vine faimoasa zi a îndrăgostiților și chiar dacă mulți nu o acceptă, ea a trecut peste mări și țări și s-a instalat și la noi cu toată aura comercială ce o înconjoară. Cred că dragostea e mereu prilej de sclipiri de bucurie, dar acum, în aceste zile, putem fi ceva mai atenți sau visători. Putem măcar să ne încâtăm sufletul cu câteva povești de dragoste. Iubirea a fost mereu o sursă de inspirație pentru marii artiști și multe pagini s-au scris din dragoste sau suferință. Am ales câteva titluri populare din librării, cărți mai noi sau mai vechi, pe care le veți găsi cu siguranță la reducere.

1.  Pulbere de stele, de Neil Gaiman

Este o poveste cu zâne. Este ca o înghețată. Menirea ei este să te facă să te simți fericit când ai terminat-o. Neil Gaiman

Intrăm pe un tărâm al iubirilor în basme și al obstacolelor pe care trebuie să le trecem. Aventura începe în satul Wall, locul unde lumea reală este separată de Tărâmul Zânelor printr-un zid vechi și bine păzit. Tot ce vine din lumea basmelor se transformă în cenușă în lumea noastră, dar nu aceeași soartă o au oamenii care trec dincolo de zid. Dintr-un tată muritor și o zână se naște Tristan, eroul nostru principal. Tristan se îndrăgostește de Victoria și ar face orice pentru ea. I-ar da chiar și o stea de pe cer.

2. Cu tine în depărtare, de Carla Guelfenbein

Cu tine în depărtare este o carte de dragoste plină de suspans. Avem parte de acțiune, mister și răsturnări de situație la care nu ne-am fi așteptat. Tânăra Emilia, o studentă din Franța, vine în Santiago pentru a studia opera scriitoarei Vera Sigall. La scurt timp după ce o cunoaște pe scriitoare, Vera are un accident și intră în comă. Emilia se împrietenește cu vecinul scriitoarei, Daniel, și pornesc în căutarea adevărului din spatele accidentării Verei. Cei doi bănuiesc că cineva a încercat să o omoare pe scriitoare.

3. Rătăcirile fetei nesăbuite, de Mario Vargas Llosa

Este o carte dulce și amară, despre iubirile pierdute și regăsite. Ricardo Somocurcio trece în vara anului 1950 de la pantaloni scurți la pantaloni lungi și se îndrăgostește de Lily, “fata rea” care îl va bântui timp de zeci de ani. O pierde și o regăsește mereu sub un alt nume și în alte scenarii pe care tânăra și le creionează. Patru decenii, trei continente, iubirea nu are margini.

4. Seria AFTER

Seria AFTER cuprinde patru romane de dragoste care urmăresc povestea unui singur cuplu: Tessa și Hardin. Cărțile au apărut întâi pe Wattpad și s-au bucurat de un succes enorm, așa că au fost publicate, iar acum se pot găsi și la noi în limba română. Dragoste cu năbădăi, cu pasiune, certuri, gelozii, despărțiri și împăcări.

5. Femei, de Charles Bukowski

Pentru cei care nu vor cu sirop, ci vor să intre în mintea unui bărbat amator de sex și femei frumoase, atunci Bukowski este alegerea ideală. Femei este un roman autobiografic în care își face apariția alter ego-ul autorului, scriitorul alcoolic Henry Chinaski, mare amator de femei. Sex, scene erotice descrise în detaliu, alcool, pariuri la curse, în această lume plină de desfrâu descoperim și nevoia autorului de tandrețe.

Un roman de o frumusețe brutală și de o grație feroce. – Los Angeles Times Book Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.